Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ARHIVA

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

ZIUA LIMBII ROMÂNE, MARCATĂ LA MUZEUL DE ISTORIE LOCALĂ ȘI ETNOGRAFIE BRAD

ZIUA LIMBII ROMÂNE, MARCATĂ LA MUZEUL DE ISTORIE LOCALĂ ȘI ETNOGRAFIE BRAD

Interviu prin telefon al doamnei Monica Dușan, muzeograf la Expoziția de Istorie Locală și Etnografie Brad, Secția de Istorie și Artă a Muzeului Civilizației Dacice și Romane.

Sursa: Știtile UNUTV Deva

https://www.facebook.com/100077555916401/videos/791872505185135

 *   *   *

„Am sărbătorit azi Ziua Limbii Române la Muzeul de Istorie și Etnografie Brad alături de gazdele noastre dragi, Monica Dușan și Adriana, precum și de membri ai clubului Dialogul Artelor și invitați. Doamna profesoară Letiția Jula (cunoscută și drept mama) ne-a vorbit despre cum s-a născut limba română și ne-a prezentat o colecție de cărți vechi, inclusiv din vremea când acestea se scriau cu litere chirilice. Acestora li s-au adăugat caiete școlare vechi de aproape un secol, păstrate cu grijă de muzeu.

Iar Monica ne-a vorbit despre scriitori zărăndeni contemporani și ne-a prezentat cărți publicate de aceștia în ultimii ani. Am citit poezii și ne-am amuzat cu jocurile didactice interactive create de mama pe versurile din volumul ei, „O carte pentru tine”. Prin vocea Adrianei, muzeograf, am aflat și câteva lucruri despre Avram Iancu, precum și cum a primit acesta numele de „Craiul Munților”.

Iar la final ne-am delectat cu o porție de clătite cu dulceață de corcodușe. Pentru o bucurie completă, a tuturor simțurilor

Mulțumim tuturor celor care ați participat, a fost un eveniment minunat!”

(Sursa text și foto: https://www.facebook.com/cameliavjula)

 *  *   *

„Veniți la muzeul nostru din Brad, când aveți timp.

Găsiți acolo oameni care știu să se bucure de frumos!

Sunt colegele noastre și un grup de artiști, care sunt o încântare. Și copii care învață să picteze, să croșeteze și multe alte lucruri.”

(Sursa: https://www.facebook.com/georgeta.deju)

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com