Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ARHIVA

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

MCDR va participa la o expoziție de mare amploare cu piese provenite din colecțiile a 25 de muzee membre RNMR

MCDR va participa la o expoziție de mare amploare cu piese provenite din colecțiile a 25 de muzee membre RNMR

REȚEAUA NAȚIONALĂ A MUZEELOR DIN ROMÂNIA VA PLANIFICA ȘI CONCEPTUALIZA O EXPOZIȚIE DE AMPLOARE LA MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN. EXPOZIȚIA VA PUTEA FI VIZITATĂ ÎN PERIOADA OCTOMBRIE-NOIEMBRIE 2022 ȘI IMPLICĂ O DESFĂȘURARE DE RESURSE FOARTE MARE.

Proiectul „Muzeul pentru tine!”, parte a mărcii „Museums Meet Museums”, este primul demers curatorial de tip „blockbuster” din România, creat cu resurse și creativitate 100% RO. Acesta își propune să planifice și să conceptualizeze o expoziție ambițioasă și complexă cu piese de tezaur sau de mare valoare patrimonială provenite din colecțiile a 25 de muzee membre RNMR, de profil diferit, cu scopul declarat de a argumenta un adevăr incontestabil – muzeele reprezintă o valoare imensă pentru societate și un tratament pentru sănătatea mintală a acesteia.

Expoziția va fi însoțită de un eveniment conex, de asemenea o premieră pentru România, o zi a lobby-ului muzeal dedicată reprezentanților marcanți ai mediului politic și parlamentar românesc.

De ce insistăm pe lobby?

Pentru că…

1. Poate aduce schimbări de politici care îmbunătățesc viața oamenilor din muzee, a patrimoniului deținut și a muzeelor în toate aspectele sale funcționale;

2. Acesta este modul prin care muzeele se pot face auzite și își pot găsi locul în peisajul social;

3. RNMR are resursele și cunoașterea să poată fi vocea celor care nu pot vorbi pentru ei înșiși;

4. Este un mecanism credibil și valoros pentru schimbul de informații cheie cu factorii de decizie politică și implicarea lor intimă în susținerea muzeelor.

Muzeele care au dat curs invitației de a participa cu piese din colecțiile personale sunt: Complexul Muzeal Național ASTRA Sibiu, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, ICEM Tulcea, Muzeul Banatului Montan din Reșița, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Muzeul de Artă Brașov, Muzeul de Istorie Turda, Muzeul Județean Vrancea, Muzeul Golești, Muzeul Dunării de Jos din Călărași, Muzeul Județean Buzău, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean Mureș, Muzeul Județean Teleorman, Muzeul Național de Geologie, Muzeul Maramureșan din Sighetul-Marmației, Muzeul Național al Agriculturii Slobozia, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național al Literaturii Române București, Muzeul Național George Enescu, Muzeul de Artă Centrul Artistic Baia-Mare.

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

MCDR Deva

  • muzeucdr.deva@gmail.com