Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2021

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

Pictură pe sticlă reprezentându-l pe Sfântul Arhiereu Nicolae (patrimoniul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie)

Pictură pe sticlă reprezentându-l pe Sfântul Arhiereu Nicolae (patrimoniul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie)

  • Data : 
  • Locatia : Muzeul de Etnografie și Artă Populară Orăștie, P-ța Aurel Vlaicu, nr. 1

COMUNICAT

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva expune online un obiect aflat în patrimoniul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie.

Descrierea obiectului este realizată de către specialiștii muzeului din Orăștie: muzeograf, Daniela Șendroiu, conservator, Iustina Bogdan, arheolog, Adrian Cătălin Căsălean.

Pictură pe sticlă reprezentându-l pe Sfântul Arhiereu Nicolae

Icoana pe sticlă constituia un obiect de valoare din locuințele secolelor XVIII-XIX, fiind intermediarul dintre om și Dumnezeu. Datorită milosteniei sale, Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați sfinți din tradiția populară. Icoana prezentată a fost realizată pe Valea Sebeșului, în centrul Laz, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva vă invită să vizionați propunerea de astăzi, în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției www.mcdr.ro.

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com