Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2021

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

CONFERINȚĂ DE PRESĂ: participare la expoziția temporară itinerantă „Le Mystère Mithra: Plongée au coeurd’un culte romain”

CONFERINȚĂ DE PRESĂ: participare la expoziția temporară itinerantă „Le Mystère Mithra: Plongée au coeurd’un culte romain”

  • Data :  
  • Locatia : Palatul Magna Curia - Deva, bd. 1 Decembrie, nr, 39

COMUNICAT

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva vă invită, miercuri, 10 noiembrie 2021, ora 11.00, la conferința de presă organizată în Sala Șemineului, pe tema participării unui bun cultural din colecțiile muzeului nostru la o expoziție internațională.

În urmă cu un an, Muzeul Civilizației Dacice și Romane a fost invitat să participe la expoziția temporară itinerantă Le Mystère Mithra: Plongée au coeurd’un culte romain, organizată de Muzeul Regal din Mariemont, Belgia, în parteneriat cu Muzeul de Arheologie din Toulouse, Franța și Muzeul de Arheologie din Frankfurt, Germania.

Artefactul cu care muzeul nostru va fi prezent în cadrul acestui proiect expozițional internațional este un relief ajurat cu reprezentarea zeului Mithras (nr. inv. 238), descoperit la finalul secolului al XIX-lea în mithraeum-ul de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Regal din Mariemont în perioada 20 noiembrie 2021 – 17 aprilie 2022.

Vă așteptăm cu drag!

Secția de Marketing  și Relaţii cu Publicul

*   *   *

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a organizat astăzi, miercuri, 10 noiembrie 2021, ora 11.00, o conferință de presă pe tema participării unui bun cultural din colecțiile muzeului devean la o expoziție internațională.

„Muzeul Civilizației Dacice și Romane, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a fost invitat să participe la un eveniment expozițional de mare anvergură, care se vernisează în data de 20 noiembrie 2021, în Belgia, la Mariemont, alături de muzee de prestigiu din Franța și Germania. Devenim astfel ambasadori culturali ai județului Hunedoara și ai României. Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva este recunoscut drept un actor important pe scena culturală a Europei” a declarat Liliana Țolaș, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

„În urmă cu un an, Muzeul Civilizației Dacice și Romane a fost invitat să participe la expoziția temporară itinerantă Le Mystère Mithra: Plongée au coeurd’un culte romain, organizată de Muzeul Regal din Mariemont, Belgia, în parteneriat cu Muzeul de Arheologie din Toulouse, Franța și Muzeul de Arheologie din Frankfurt, Germania.

Artefactul cu care muzeul nostru va fi prezent în cadrul acestui proiect expozițional internațional este un relief ajurat cu reprezentarea zeului Mithras (nr. inv. 238), descoperit la finalul secolului al XIX-lea în mithraeum-ul de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Regal din Mariemont în perioada 20 noiembrie 2021 – 17 aprilie 2022.”

✍ dr. Oana Tutilă, arheolog, secția de Arheologie, Muzeul Civilizației Dacice și Romane

Alte surse:

https://www.facebook.com/MCDRDeva

http://www.musee-mariemont.be/; 

http://www.musee-mariemont.be/index.php?id=18532;

https://www.facebook.com/museeroyalmariemont

https://www.youtube.com/user/MuseeMariemontMuseum/featured

https://mithra-project.eu/

https://www.youtube.com/watch?v=cJ3-rRg_ENE

https://www.rtbf.be/lapremiere/emissions/detail_le-plus-grand-musee-du-monde/accueil/article_a-visiter-le-mystere-mithra-plongee-au-c-ur-d-un-culte-romain?id=10898284&programId=14716&utm_source=lapremiere&utm_campaign=social_share&utm_medium=fb_share&fbclid=IwAR1UGlXPJDn_jwnZMBmrIhRuhsc7g2XB5WAoRPe9liWKe4rxzPLd46GFT7Q

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com