Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2021

LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

Al XIV-lea Congres Internațional de Tracologie: THRACing the Past: From Bronze Communities to Iron Kingdoms

Al XIV-lea Congres Internațional de Tracologie: THRACing the Past: From Bronze Communities to Iron Kingdoms

  • Data: 
  • Locatia : Palatul Magna Curia, DEVA, b-dul 1 Decembrie, nr. 39

COMUNICAT

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în colaborare cu  Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București și UISPP-Comisia 30: Practici funerare în Preistorie și Protoistorie organizează cel de-al XIV-lea Congres Internațional de Tracologie. Congresul se va desfășura la Deva,  în perioada 6-10 mai 2020, sub titlul: THRACing the Past: From Bronze Communities to Iron Kingdoms.

Această prestigioasă manifestare științifică va aduce la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva oameni de știință și istorici din întreaga lume. Temele abordate în cadrul Congresului vor fi aspecte legate de istoria populațiilor și teritoriilor tracice, din Epoca Bronzului până în Antichitatea Târzie.

Congresul Internațional de Tracologie se desfășoară din patru în patru ani, iar în anul 2020, Muzeul din Deva are onoarea de-a găzdui acest eveniment de renume mondial. Lucrările Congresului sunt programate pentru 7, 8 și 9 mai și sunt organizate pe numeroase secțiuni, având intercalate pauze pentru scurte vizite la puncte de interes local, inclusiv Cetatea Devei, muzeul devean și alte situri și monumente din apropierea orașului Deva. Ultima zi a Congresului, 10 mai, va fi rezervată excursiilor opționale de câte o zi la diferite monumente istorice și muzee.

Materialele video atașate prezentului comunicat sunt difuzate în spațiul on-line la nivel internațional și au ca scop promovarea patrimoniului cultural hunedorean.

Secția de Marketing și Relaţii cu Publicul

https://thracology2020.com/

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com