Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2020

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

UN VÂRF DE PILUM DE LA ARDEU (proiectul online „PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MCDR”)

UN VÂRF DE PILUM DE LA ARDEU (proiectul online „PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MCDR”)

  • Data : 
  • Locatia : MCDR are sediul în Deva, b-dul 1 Decembrie, nr. 39

COMUNICAT

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva propune online, un alt artefact aflat în patrimoniul său:

UN VÂRF DE PILUM DE LA ARDEU

<<În cadrul rubricii PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA am ales să vă prezentăm un obiect a cărui prezență, între descoperirile arheologice este rară. Este vorba de fragmentul unui pilum, sulița specifică legionarului roman. Cu toate că în antichitate a fost folosit pe scară largă, din descoperiri arheologice sunt cunoscute puține exemplare. Exemplarul a fost descoperit în timpul cercetărilor recente la Cetatea dacică de la Ardeu și probabil că prezența în acel loc are legătură cu asediul final și sfârșitul locuirii dacice.

Cu toată starea fragmentară, piesa este păstrată într-o stare foarte bună și se numără printre piesele reprezentative din cadrul Muzeului,>> precizează dr. Iosif Vasile Ferencz, Cercetător Științific, Secția de Arheologie a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

Vă așteptăm, să vizionați, propunerea de astăzi, în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului nostru https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției noastre www.mcdr.ro.

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com