Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2020

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

PAFTA DIN FIER, PLACATĂ CU TABLĂ DE BRONZ (descoperită la Ardeu, comuna Balșa, județul Hunedoara)

PAFTA DIN FIER, PLACATĂ CU TABLĂ DE BRONZ (descoperită la Ardeu, comuna Balșa, județul Hunedoara)

  • Data : 
  • Locatia : Palatul Magna Curia - Deva, b-dul 1 Decembrie, nr. 39

COMUNICAT

 

Muzeul Civilizației Dacice și Romane, propune astăzi publicului, în cadrul rubricii: PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA,  o nouă piesă: Paftaua din fier, placată cu tablă de bronz de la Ardeu.

Aceasta este o piesă care deschide ferestre în timp, prin care pot să fie distinse îndemânarea și creativitatea unui meșter dac, detalii ale costumului în epoca regatului dac și puțin din tabloul cetății de la Ardeu. Artefactul asigura închiderea unei centuri din material organic (poate piele) și provine, cu multă probabilitate din inventarul unui mormânt. Exemplarul face parte din colecțiile muzeului nostru și a fost expus cu prilejul mai multor expoziții temporare, precizează dr. Iosif V. Ferencz, Cercetător Științific, Secția de Arheologie a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

Vă așteptăm, să vizionați, propunerea de astăzi, în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului nostru https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției noastre www.mcdr.ro.

  

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

mcdr pafta de fier

  • muzeucdr.deva@gmail.com