Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2020

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

CUȚIT CELTIC DIN FIER (seria PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA)

CUȚIT CELTIC DIN FIER (seria PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA)

  • Data : 
  • Locatia : Deva, b-dul 1 Decembrie, nr. 39

PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA


Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva în cei 140 de ani de existență a adunat în colecțiile sale o serie de piese reprezentative pentru istoria județului nostru și a țării. O parte dintre obiectele aflate în patrimoniul muzeului au fost expuse în cadrul diferitelor expoziții organizate de noi, însă o parte dintre ele au rămas necunoscute publicului.

*   *   *

  

Obiectul pe care îl prezentăm astăzi în cadrul rubricii: PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA poate să pară modest, la o primă vedere.

Însă povestea sa îmbină secvențe din istoria metalurgiei fierului cu altele conturate prin prisma funcționalității ei. Artefactul era folosit pentru tranșarea cărnii și provine, probabil din inventarul unui mormânt. Face parte din colecțiile muzeului nostru și este expus în cadrul expoziției: "Piese reprezentative din colecția de arheologie a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva". 

Iosif Vasile Ferencz, cercetător științific

Secția de Arheologie

http://mcdr.ro/index.php/ro/sectii-si-compartimente/sectia-de-arheologie

 

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com