Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2018

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

Ziua Armatei la Ţebea, ''Panteonul Moţilor''

Ziua Armatei la Ţebea, ''Panteonul Moţilor''

  • Data : 
  • Locatia : Panteonul Moţilor - Ţebea

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, sub egida Consiliului Judeţean Hunedoara, alături de celelalte instituţii publice ale judeţului Hunedoara, a participat la celebrarea eroilor naţionali de Ziua Armatei Române în anul Centenarului Marii Uniri.

Secţia Marketing şi Relaţii cu Publicul

Reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara au plantat, ieri, gorunul Centenarului Marii Uniri chiar în Panteonul Moților. Toți cei care au dorit au pus câte o mână de pământ la rădăcina copacului, iar copiii au pus apă la rădăcina. Consiliul Județean Hunedoara a participat la evenimentul festiv „Eroi în Panteonul Moților de la Țebea – 100 de ani de la Marea Unire”, ieri, la Țebea, acolo unde a fost marcată Ziua Armatei Române, au fost omagiați eroii din Primul Război Mondial și aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918. În cadrul evenimentului a un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă, fiind prezentată o scurtă evocare istorică de către un specialist al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva. De asemenea, au fost depuse și jerbe și buchete de flori la mormintele Eroilor din Panteon. Înainte de a planta gorunul, Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” al Centrului de Cultură și Artă al județului Hunedoara a susținut un moment artistic.

„Pentru a marca așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri, la finalul ceremoniei din Panteonul Moților de la Țebea am plantat împreună Gorunul Marii Uniri. Am sărbătorit Armata și Marea Unire, dar i-am omagiat și pe eroii neamului”, a declarat Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara.

La eveniment au fost prezenți primari, consilieri județeni, subprefectul județului Hunedoara Dorel Bretean, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi, ai ISU și ai Batalionului 26 Cercetare Supraveghere Montană „Avram Iancu” Brad. De asemenea, au fost prezenți și reprezentați ai instituțiilor subordonate Consiliului Județean Hunedoara și ai altor instituții din județ. 

(SURSA: https://www.servuspress.ro/depuneri-de-coroane-rostiri-de-alocutiuni-si-defilari-de-sarbatoarea-ostasilor-romani_162223.html)

http://mcdr.ro/index.php/ro/sectii-si-compartimente/tebea-complexul-de-monumente

https://youtu.be/NFH4LjRxV58

 

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com