Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2018

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

MICUȚA FIFI ȘI CENTENARUL PE ÎNȚELESUL COPIILOR, Palatul Magna Curia, 4 octombrie 2018, ora 11.00

MICUȚA FIFI ȘI CENTENARUL PE ÎNȚELESUL COPIILOR, Palatul Magna Curia, 4 octombrie 2018, ora 11.00

  • Data: 
  • Locatia : Palatul Magna Curia, Deva, b-dul 1 Decembrie, nr. 39
COMUNICAT

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, vă invită să participați joi, 4 octombrie 2018, începând cu ora 11.00, la un eveniment special organizat de Trupa de actori profesioniști „Hocus-Pocus” din Sibiu, care va avea loc la Palatul Magna Curia. Este vorba despre o etapă a unui proiect intitulat „Micuța FiFi și Centenarul pe înțelesul copiilor”, care și-a propus să prezinte evenimentele Marii Uniri prin spectacole de teatru cu implicarea copiilor, în scene educaționale pentru înțelegerea Centenarului. 

„La 100 de ani de la Marea Unire mulți dintre copii nu reușesc să înțeleagă importanța acestor file de istorie ale neamului românesc. Prin intervențiile propuse în proiect se are în vedere prezentarea sub o formă accesibilă și ușor de înțeles a evenimentelor Marii Uniri, dar și posibilitatea cunoașterii de către tânăra generație a personalităților marcante care au făcut posibilă existența unei Românii Mari. Este un proiect educațional și interactiv adresat copiilor, al cărui scop este acela de a readuce la viață file de istorie. Vom aborda evenimentele într-o ordine cronologică având ca reper evenimentele petrecute în primul război mondial. Împreună cu Micuța FiFi, cele mai importante momente vor deveni foarte ușor de înțeles pentru cei mici. „Unirea s-a născut la sat”, „Să întindem masa mare – ardeleni, munteni și moldoveni”, „Povestea tricolorului” sau „M-așteaptă mama-n prag acasă” sunt doar câteva momente vitale din istorie pe care le vom interpreta cu ajutorul actorilor profesioniști”, se precizează în descrierea evenimentului.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm!

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com