Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2018

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

Lansare de carte: "MIHAI EMINESCU, UN DUMNEZEU RĂNIT", 27 septembrie 2018, ora 11.00

Lansare de carte: "MIHAI EMINESCU, UN DUMNEZEU RĂNIT", 27 septembrie 2018, ora 11.00

  • Data : 
  • Locatia : Deva, b-dul 1 Decembrie, nr. 39 - Palatul Magna Curia

C O M U N I C A T

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, vă invită să participați la un eveniment pe care îl va găzdui joi, 27 septembrie 2018, la sediul din Palatul Magna Curia. Este vorba despre o lansare de carte îngrijită de poetul, eseistul și criticul literar Laurean Stănchescu, care va avea loc începând cu ora 11.00, volumul fiind intitulat „Mihai Eminescu. Un Dumnezeu rănit”. 

Potrivit autorului, este vorba despre o carte bazată pe documentele primite de la Gheorghe Eminescu, nepotul poetului. „L-am cunoscut prin anii 70 și mi-a dat un document răscolitor, se referă la cei mai grei ani trăiți de Voievodul Limbii și Culturii Române. După 40 de ani am avut norocul să public prima carte care cuprinde odiseea celui care a pierit și s-a sacrificat de dragul plenitudinii românismului. Cartea răstoarnă toate teoriile și diagnosticele medicale false în care Mihai Eminescu a fost îngropat de 129 de ani. Veți găsi viața adevărată a lui Eminescu în această carte tragică, un Eminescu sărac și bolnav, întemnițat și păzit de gardieni agresivi, un Eminescu pus în lanțuri, batjocorit și torturat, supus unor tratamente medicale violente și contraindicate. Veți găsi un Eminescu obligat în plină iarnă să facă băi cu apă rece în butoaie de lemn, se turnau peste el bucăți de gheață, ca apoi să fie scos brutal și bătut cu frânghii ude. I se făceau injecții cu mercur între trei și șapte grame, tratament criminal cu intenții criminale, era băgat în celule, înfometat și chinuit spiritual și fizic. Crima pentru care fusese condamnat și răstignit pe această Golgotă era iubirea pentru cauza românească din Transilvania și pentru păstrarea identității naționale în hazardul istoriei în care se născuse. Cartea a fost depusă la Procuratura Generală a României ca document juridic cerând, într-un memoriu înregistrat oficial, deschiderea unui Dosar pe numele lui Mihai Eminescu pentru asasinarea poetului. Argumentele sunt susținute cu dovezi științifice ale unor savanți în medicină legală de la diferite Academii medicale din lume. S-au făcut nenumărate studii privind dispariția și degradarea fizică a lui Mihai Eminescu, toate converg spre un complot și o conspirație împotriva poetului, iar în final spre lichidarea sa. Cartea este un justițiar istoric, ne pune în fața ochilor supliciul îndurat de Mihai Eminescu întru triumful nației române...!”, a specificat Laurian Stănchescu, autorul cărții.

Vă așteptăm!

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com