Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

- ARHIVĂ EVENIMENTE 2019

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

Lansarea volumului „THE DEVA MUSEUM. ARCH OVER TIME”, autor dr. Iosif Vasile Ferencz

Lansarea volumului „THE DEVA MUSEUM. ARCH OVER TIME”, autor dr. Iosif Vasile Ferencz

  • Data : 
  • Locatia : DEVA - PALATUL MAGNA CURIA, b-dul 1 Decembrie, nr. 39

COMUNICAT

 Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, vă invită să luați parte la lansarea ediției în limba engleză a volumului Muzeul din Deva. Arc peste timp - The Deva Museum- Arch over time, autor dr. Iosif Vasile Ferencz, Cercetător Științific II, Secția de Arheologie din cadrul instituției noastre..

Volumul, apărut în limba română la finalul anului 2017, la Editura Mega din Cluj-Napoca, prezintă istoria muzeului devean care a început în urmă cu aproape 14 decenii, în 1880, odată cu înființarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara. Cartea s-a dorit a fi o lucrare destinată unui public cât mai larg, din punctul de vedere al preocupărilor și al nivelului de vârstă, menționează Cercetător Științific II, dr. Iosif Vasile Ferencz.

Ediția în limba română a volumului s-a bucurat de o largă apreciere, tirajul tipărit epuizându-se în scurt timp. Din acest motiv și datorită cererii constante din partea publicului, în anul 2018,  au fost retipărite 100 de exemplare.

Impactul pozitiv în rândul tuturor iubitorilor de istorie locală și nu numai, a determinat, din partea Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva și a autorului, concluzia tipăririi unei ediții într-o limbă de circulație internațională, care să permită un acces mai extins la informația istorică oferită de volum, de a face cunoscut, unui public cât mai larg, trecutul, dar și prezentul și viitorul unuia dintre cele mai vechi muzee din Transilvania.

Astfel, în anul 2018, textul volumului a fost tradus integral în limba engleză de către d-na Kinga Kàsler, rezultând ediția ce face obiectul evenimentului menționat mai sus.

Introducerea și prezentarea volumului va fi susținută de dr. Daniel Iosif Iancu, Cercetător Științific III, Secția Istorie și Artă din cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

Evenimentul va avea loc Vineri, 20 decembrie 2019, ora 10.30 la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Palatul Magna Curia, Sala Șemineului.

 

Vă așteptăm cu drag,

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com