Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ANUNTURI DIVERSE

- COMUNICAT - Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva a obtinut reacreditarea

COMUNICAT

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, instituție care funcționează în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, anunță pe această cale faptul că în această perioadă a obținut reacreditarea din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale. Astfel, în conformitate cu Criteriile și normele de acreditare a muzeelor și colecțiilor publice, reacreditarea instituției noastre s-a făcut prin Ordinul Ministrului nr. 2560 din 13 iulie 2018, în baza Hotărârii Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor nr. 3854 din 26 iunie 2018.

Precizăm faptul că la nivel național există la ora actuală un număr de 96 de instituții muzeale sau colecții publice acreditate, dintr-un total de aproximativ 800. Cei interesați de mai multe detalii privind muzeele și colecțiile din România pot consulta pagina ghidulmuzeelor.cimec.ro.

Printre cerințele necesare acreditării se numără existența condițiilor optime de păstrare și conservare a colecțiilor, existența unor de servicii de calitate oferite publicului, funcționarea pe baza unor planuri de management și îndeplinirea tuturor cerințelor legale, urbanistice și de securitate.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

ORDIN NR2560din13072018

  • muzeucdr.deva@gmail.com