Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ANUNTURI DIVERSE

- APELUL MANAGERULUI MCDR CATRE HUNEDORENI - CENTENARUL MARII UNIRI

APEL

CĂTRE HUNEDORENII CARE DEȚIN DOCUMENTE LEGATE DE

MAREA UNIRE DE LA 1 DECEMBRIE 1918 

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara adresează, la începutul acestui an al aniversării Centenarului, un Apel către hunedoreni, cu scopul de  a identifica într-o cât mai mare măsură documente legate direct sau indirect de evenimentul Marii Uniri.

Este necesar ajutorul hunedorenilor pentru a identifica astfel de documente, care altfel riscă să rămână necunoscute, nevalorificate sau, mai rău, să se piardă. Ce ne interesează pe toți? Ce este un document care poate avea o valoare istorică în anul Centenarului? E simplu! De la fotografii cu participanții la Marea Unire, înainte și după eveniment (pentru că este prea puțin probabil să fi fost surprinși în timpul Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia); fotografii cu eroii sau veteranii din Marele Război, în cât mai diverse ipostaze; imagini de pe fronturi sau de prin locurile pe unde au fost încartiruiți; cărți poștale, vederi, scrisori, jurnale sau memorii ale celor care au avut în vreun fel legătură cu Marele Război sau cu Marea Unire; obiecte personale ale celor implicați în evenimente (decorații, medalii, acte oficiale doveditoare etc.).

Cei care dețin astfel de documente și care doresc ca acestea să nu se piardă, pot să contacteze reprezentanții Muzeului Civilizației Dacice și Romane personal, la sediul central din Deva, Bd. 1 Decembrie, nr. 39.

Alte modalități care stau la dispoziția celor interesați să ia legătura cu reprezentanții MCDR sunt prin telefon, la numărul 0254 216 750, prin fax la numărul 0254 212 200, sau pe adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Ținem să precizăm că respectivele documente pot fi donate MCDR sau pot fi oferite doar pentru a fi scanate / fotografiate / inventariate într-o bază de date, un fel de muzeu virtual, în care fiecare piesă să conțină, pe lângă datele esențiale legate de eveniment / personaj / clădire etc., și menționarea explicită a proprietarilor.

Vă mulțumim și așteptăm cu interes ajutorul Dumneavoastră!

 MANAGER,

LILIANA ŢOLAŞ

 

  • muzeucdr.deva@gmail.com