Ziua Porților Deschise la Micia - Festivalul Micia Rediviva
Venue: Deva, Vețel | City: Vețel
📌 Suntem încântați să vă prezentăm primul eveniment al toamnei : "Micia Rediviva", ediția a VI-a, festival de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu.
* * *
Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva în parteneriat cu Filiala Deva a Asociației Terra Dacica Aeterna, Siebenbürgische Rettungsriesenschanuzer (SRRSZ) și Primăria comunei Vețel, organizează duminică, 8 septembrie 2024, festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu „Micia Rediviva”.
Dr. Mihaela Simion (MNIR), reponsabil științific al șantierului de cercetare arheologică sistematică Micia
https://facebook.com/events/s/editia-a-vi-a-micia-rediviva-f/1033231585192694/
https://www.facebook.com/share/p/KzAZSa539F1D3mQP/
* * *
Cea de-a VI-a ediție a festivalului Micia Rediviva a debutat cu prezentarea proiectului CultMuse, finanțat de Uniunea Europeană prin Corpul European de Solidaritate, proiect realizat și implementat de Muzeul Național de Istorie a României prin coordonatorii Marius Neculae și Mihaela Simion. În cadrul proiectului colaborează 14 voluntari din Europa care își desfășoară activitatea la Muzeul Național de Istorie a României și pe situl arheologic Micia - Vețel, județul Hunedoara. CultMuse evidențiază rolul muzeului în educația nonformală, rol care a câștigat mult în importanță și în România în ultimii ani.
„EVENIMENT!
Situl de la Micia a fost introdus în patrimoniul UNESCO!!! și este singurul sit arheologic din România acreditat pentru a desfășura activități pe corpul național de solidaritate.
Ne bucurăm să facem parte din echipa de digitizare a acestui loc!
Antica Micia a fost o așezare importantă unde trăiau peste 5000 suflete, se întindea pe 40 hectare, era un punct vamal strategic cu port la Mureș și cu cele mai mari edificii termale din provincie.
Duminică, 8 septembrie 2024, la Micia, veți găsi: tavernă, ateliere, lupte de gladiatori, un tur ghidat neconvențional, arheodrom pentru cei mai mici, Olimpiadă, painting, premii...
Unde? La Micia, com. Vețel, jud. HUNEDOARA, pe Platoul Amfiteatrului Roman!”
Sursa: https://www.facebook.com/cristigh2002