Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

„Noaptea Muzeelor la Sate”! Prima ediție! În 2 septembrie 2023, la Complexul Memorial „Aurel Vlaicu”

ARHIVĂ
2023-NM_la_sate_Aurel_Vlaicu
Data: Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 18:00

Locație: Complexul Memorial Aurel Vlaicu  |  Oraș: Geoagiu

⚠️Muzeul Civilizației Dacice și Romane participă la noul proiect al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, „Noaptea Muzeelor la Sate”!
🗓📌În 2 septembrie 2023, la Complexul Memorial „Aurel Vlaicu”, parte a Muzeului Civilizației Dacice și Romane, va avea loc prima ediție!
🔴Prin ateliere, expoziții (cea permanentă și temporare), proiecții de film, va fi readusă, în atenția celor prezenți, personalitatea lui Aurel Vlaicu, munca sa, locul important jucat de el în istoria națională, legăturile sale strânse cu locul său natal și cu cei din comunitatea care l-a format.
 
*  *  *

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

- Începând cu ORA 18.00, vizitare de expoziții: Expoziția permanentă a muzeului; Miniexpoziția „Doar astăzi mă poți admira!”; Expoziția temporară „De la moși păstrate”.

ORA 19.00 - Deschiderea oficială;

- Program artistic al Grupului Catehetic „Micuții Arhangheli” al Parohiei Ortodoxe Aurel Vlaicu;

- Atelier de pictură pentru copii – Grădinița P.N. Aurel Vlaicu;

- Atelier de confecționat aparate de zbor – MCDR Deva;

- Atelier de lectură: basmul „Făt frumos din aer” de Leontina Ciura – MCDR Deva;

- Vizionarea filmului „Aurel Vlaicu”, 1977, regia Mircea Drăgan – MCDR Deva.

 

 Vă așteptăm cu drag!
 
 
 
*   *   *
 
 
 

Realizate de noi sau de oaspeții noștri, am reușit să adunăm câteva imagini pentru voi, cei care nu ați putut fi alături de noi la Complexul Memorial Aurel Vlaicu, la prima ediție a Nopții Muzeelor la Sate.

Dacă aveți imagini sau filmări din timpul evenimentului, nu vă sfiiți să le împărtășiți cu noi și restul comunității noastre.

Mulțumim tuturor participanților, calde mulțumiri satului Aurel Vlaicu care ne-a arătat nouă și, sperăm, și celor care ne urmăresc, că spiritul lui ”Făt Frumos din Aer” trăiește!

#noapteamuzeelorlasate

#museumofdacianandromancivilization

 
 
 

Noaptea Muzeelor la Sate, Complexul Memorial Aurel Vlaicu, ediția 1, 2 septembrie 2023. Corul Micuții Arhangheli al Parohiei Ortodoxe Aurel Vlaicu, condus de inimosul preot paroh Avram Daniel, ne-a emoționat cu un program de poezii și cântece despre Aurel Vlaicu, precum și cu o priceasnă. Mulțumim tuturor pentru că au fost parte din eveniment!

 
 

Noaptea Muzeelor la Sate, Complexul Memorial Aurel Vlaicu. Atelierul de pictură al micuților de la Grădinița din Aurel Vlaicu a început! Coordonatorul atelierului este dna educatoare Daniela Nicoleta Maglasi.

 
 

Gălăgioși,obositori și totuși minunați! Pentru că așa m-au făcut să mă simt - MINUNAT- copiii veniți din Aurel Vlaicu, Orăștie sau Deva să participe la prima ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate

#noapteamuzeelorlasate #museumofdacianandromancivilization

Surse video: FB coordonatori dr. Georgeta Deju, dr. Cristina Mitar 
 
*   *   *

Inedit: Ceasul de buzunar al „Vulturului din Carpați”, prezentat la Complexul Memorial „Aurel Vlaicu” (GoHunedoara.com)

 
 

 

Adresă
Muzeul Memorial "Aurel Vlaicu", Strada Aurel Vlaicu, Aurel Vlaicu, Geoagiu, Hunedoara, 335401

 

Hartă


  • muzeucdr.deva@gmail.com