Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

EXPOZIȚII ȘI EVENIMENTE

 LARHIVA RO 2024LARHIVA RO 2023ARHIVA 1 2022ARHIVA 1 2021ARHIVA 1 2020ARHIVA 1 2019ARHIVA 1 2018ARHIVA 1 2017ARHIVA 1 2016


 

„Fă-te, suflete, copil!” - eveniment la Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad

EVENIMENTE
afis_brad
Data: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023

Locație: Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad  |  Oraș: Brad

Clubul „Dialogul Artelor” Brad, în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, vă invită pe 18 noiembrie 2023, de la ora 11:00, la Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad (str. Cloșca), pentru a celebra, în avans, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului (20 noiembrie) printr-un eveniment care aduce în prim-plan bucuria și sinestezia artistică. Sub îndemnul „Fă-te, suflete, copil!”, artiști locali brădeni vor expune diverse lucrări de artă plastică, iar scriitori locali vor lectura poezie hai-ku. Un inedit atelier de pictură va avea loc chiar în timpul evenimentului, la care toți participanții sunt invitați să contribuie pentru realizarea unei lucrări colective. 

„Pe 20 noiembrie sărbătorim Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, stabilită în anul 1954 de către Adunarea Generală a ONU. Din 1990 încoace, această dată marchează și adoptarea Convenției pentru Drepturile Copiilor, tot de către ONU. Cum altfel am putea celebra această zi decât în cadrul unui eveniment care aduce laolaltă generații diverse, artiști consacrați și copii care visează să devină artiști, pictori și scriitori care, împreună, vor da glas frumosului, fiecare în felul său, dar animați de același sentiment atât de simplu și frumos exprimat de poetul Tudor Arghezi: Fă-te, suflete, copil / Și strecoară-te tiptil /Prin porumb cu moț și ciucuri, / Ca să poți să te mai bucuri! 

Invităm toți copiii și părinții care doresc să marcheze acest moment alături de noi, să ne bucurăm împreună de lucrări de artă plastică originale, expresive, grăitoare, precum și de versuri care pictează și ele, la rândul lor, scene de o frumusețe și delicatețe unice”, spune prof. Letiția Jula, scriitor, membru al Clubului „Dialogul Artelor” Brad.

Responsabil eveniment din partea MCDR: Monica Dușan, muzeograf la Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad

 

*   *   *

 

Fă-te, suflete, copil! - Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (20 noiembrie)
 
O zi plină de inedit, de emoții și bucurii la Expoziția de Istorie Locală și Etnografie Brad, sâmbătă, 18 noiembrie 2023! Câțiva elevi ai Școlii Gimnaziale „Mircea Sântimbreanu” din Brad, însoțiți de doamna învățătoare Nadina Guga, au fost prezenți la manifestarea cu titlul „Fă-te, suflete, copil!”, manifestare organizată în colaborare cu membrii Clubului „Dialogul Artelor” Brad.
 
Copiii prezenți la manifestare au gustat din fructele toamnei expuse în interior: mere, struguri, nuci, alune, măceșe, bucurându-se totodată, de aromele de cimbru, mărar, lavandă și crizanteme, care au constituit un cadru propice pentru haiku-urile din creația poetului Nicolae Crepcia, prezentate de acesta auditoriului. Doamna profesoară Letiția Jula i-a antrenat pe copii într-un joc prin care, chiar ei, copiii, să devină creatori de haiku-uri. La final, inspirați de lucrările expuse de artiștii plastici brădeni, într-o expoziție comună, cu ajutorul creioanelor cerate, copiii au realizat în comun un peisaj de toamnă.
 
Expoziția cuprinde lucrări ale artiștilor plastici Remus Poenar-Alexa (prof. arte vizuale), Silvia Dușan (prof. arte vizuale), Florin Dărău (pictor restaurator), Florina Ciobanu (pictor restaurator) și ale pictorilor amatori Adriana Florea, Anca Stroișteanu, Monica Dușan, Octavian Șerban, Camelia Jula, Ileana Nagy. Giorgiana David a expus două colaje confecționate din frunze, conuri, castane, flori, pătrunjel, busuioc, mărar, mătase de porumb, cu titlul: Vortex și Vibrație iar Luminița Miclea ne-a bucurat cu interesante și inedite jucării tricotate sau croșetate.
 
Expoziția de pictură va fi deschisă publicului până în data de 10 decembrie 2023.
 
 
 
 

 

Adresă
Muzeul de Etnografie și Artă Populară Zărăndeană, 2, Strada Cloșca, Brad, Hunedoara, 335200

 

Hartă


  • muzeucdr.deva@gmail.com