Arhivă

”Depozitul de bronzuri de la Balșa” (Adrian Cătălin Căsălean, arheolog, Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Orăștie)

Detalii Eveniment :

  • Data :
  • Locatia : Muzeul de Etnografie și Artă Populară Orăștie, Piața Aurel Vlaicu, nr. 1
  • M.C.D.R.

 

 

COMUNICAT

 

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară din Orăștie ne prezintă astăzi “Depozitul de bronzuri de la Balșa”, alcătuit din 14 piese de bronz.

“Colecția Muzeului de Etnografie și Artă Populară din Orăștie se compune dintr-o gamă largă de piese ce aparțin mai multor perioade. Multe dintre aceste artefacte au fost descoperite întâmplător și donate muzeului de-a lungul existenței sale. Astfel, vă aducem în atenție un depozit de artefacte din bronz descoperite în apropierea stâncii Șuncuiușului din comuna Balșa, județul Hunedoara. Adesea vehiculat în literatura de specialitate, depozitul de bronzuri de la Balșa este compus din unelte, turte de bronz și o brățară. Depozitul prezintă o situație singulară dintr-un fenomen larg răspândit în Transilvania ultimei părți a epocii bronzului”, precizează Adrian Cătălin Căsălean, arheolog, Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Orăștie.

 

 Secția de Marketing și Relații cu Publicul

 

 http://www.orastie.mcdr.ro/

 

 

Media

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.