Arhivă

PAFTA DIN FIER, PLACATĂ CU TABLĂ DE BRONZ (descoperită la Ardeu, comuna Balșa, județul Hunedoara)

Detalii Eveniment :

  • Data :
  • Locatia : Palatul Magna Curia - Deva, b-dul 1 Decembrie, nr. 39
  • M.C.D.R.

 

 

COMUNICAT

 

Muzeul Civilizației Dacice și Romane, propune astăzi publicului, în cadrul rubricii: PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA,  o nouă piesă: Paftaua din fier, placată cu tablă de bronz de la Ardeu.

Aceasta este o piesă care deschide ferestre în timp, prin care pot să fie distinse îndemânarea și creativitatea unui meșter dac, detalii ale costumului în epoca regatului dac și puțin din tabloul cetății de la Ardeu. Artefactul asigura închiderea unei centuri din material organic (poate piele) și provine, cu multă probabilitate din inventarul unui mormânt. Exemplarul face parte din colecțiile muzeului nostru și a fost expus cu prilejul mai multor expoziții temporare, precizează dr. Iosif V. Ferencz, Cercetător Științific, Secția de Arheologie a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

Vă așteptăm, să vizionați, propunerea de astăzi, în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului nostru https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției noastre www.mcdr.ro.

  

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.