Expoziții și Evenimente

expozitii si evenimente

Expoziţia permanentă a Complexului Memorial Aurel Vlaicu Recomandat

Detalii Eveniment :

  • Data:  -
  • Locatia : Sat Aurel Vlaicu, nr. 177, oraşul Geoagiu, judeţul Hunedoara
  • M.C.D.R.

COMPLEXUL MEMORIAL AUREL VLAICU

 

În satul Binţinţi (azi Aurel Vlaicu), în anul 1952, la împlinirea a 70 de ani de la naşterea inginerului român, pilot şi inventator, pionier al aviaţiei române şi mondiale, în casa părintească a acestuia, s-au expus o parte din obiectele care i-au aparţinut, punându-se bazele unui muzeu memorial.

La aniversarea centenarului naşterii pilotului, în 1982, a fost construit un nou spaţiu în imediata vecinătate a casei, unde a fost reorganizată expoziţia memorială „Aurel Vlaicu”. Sunt expuse materiale, piese, instalaţii, machete ale aparatelor de zbor, documente, care rememorează viaţa şi personalitatea excepţională a lui Aurel Vlaicu.

La inițiativa Institutului Cultural Român de la Londra, Muzeul Civilizației Dacice și Romane, organizează cu ocazia împlinirii a o 100 de la dispariția prematură a pilotului, expoziția „Romanians Against Gravity:Aurel Vlaicu, Flight Daredevil” cu obiecte aparținând acestuia (pelerina, casca, cascheta, ochelarii de soare, tocul de ochelari). Piesele au fost propuse pentru clasare la categoria Fond.

http://www.aurelvlaicu.mcdr.ro/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=zzr9Qr-4xIo

Media

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.