Expoziții și Evenimente

expozitii si evenimente

FRUMUSEŢEA NECONVENŢIONALĂ - ARTA TATUAJULUI

Detalii Eveniment :

  • Data :
  • Locatia : Deva, b-dul 1 Decembrie, nr. 39 - Palatul Magna Curia
  • M.C.D.R.

 

COMUNICAT

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, sub egida Consiliului Judeţean Hunedoara și în colaborare cu Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeș vă invită să vizitaţi expoziţia intitulată „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”

Potrivit curatorului expoziției, Roxana Stăncescu de la MCDR, încă de la începuturi omul a încercat să înțeleagă lumea din jurul său, să elibereze forțe și obsesii ale subconștientului, să exprime credințele și spiritul comunității sale prin expresii care au dat naștere la ceea ce se numește azi artă. Treptat, a realizat că propriul său corp este diferit de orice alt mediu, cel mai potrivit mod de expresie a concepțiilor artistice și spirituale, recipientul existenței personale colective, a identității sociale particulare și a personalității sale, care îl însoțește în permanență. Transferă complexul de decoruri de pe obiecte sau suporturi statice, pe pielea corpului său, care devine pentru el forma vie ce oferă vibrații și efect oricărui tip de decorațiuni.

„Astfel, vom vedea împreună evoluția artei tatuajului, din cele mai îndepărtate timpuri (preistorie) până în contemporaneitate, fiind expuse piese neolitice din România, imagini ale spectaculoaselor tatuaje scitice și ale celor tradiționale balcanice, unelte de tatuaj, de la cele mai rudimentare la cele moderne, alături de imaginile fantasticelor opere de artă corporală ale doi dintre cei mai cunoscuți artiști tatuatori din Europa Estică, Piotr Szot – Polonia și Grisha Maslov – Rusia. Toate pentru a sublinia faptul că arta tatuajului a fost și rămane parte din evoluția umană”, mai precizează Roxana Stăncescu.

Vernisajul expoziției de artă a tatuajului a fost completat de o prezentare a practicării tatuării în lumea antică, prezentare susținută de renumitul prof. univ. Luc Renaut, de la Université Grenoble Alpes (UGA), Franta, care a cercetat îndelung simbolistica și semnificația tatuajului în acea perioadă.

Vă așteptăm să descoperim împreună frumusetea neconvențională într-un loc convențional, cu un debut neconvențional!

Expoziţia poate fi vizitată la sediul instituţiei, fiind organizată în Palatul Magna Curia.

 

Surse/Media:

https://www.facebook.com/622535487773827/videos/289045145032909/

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.